Op het bedrijf van Pronk Veehouderij worden op het moment circa 100 koeien gemolken. Alle koeien zijn stamboek geregistreerd en worden via de melkcontrole periodiek bemonsterd.

Door het sobere rantsoen en de no-nonsense houderij heeft Pronk Veehouderij robuuste koeien welke onder eenvoudige omstandigheden uitermate goed functioneren.

Foto van zwartbonte koe met kalfRegelmatig wordt er hoogwaardig HF fokmateriaal verkocht aan handelaren in binnen- en buitenland. Vanwege de hoge gezondheidsstatus van de dieren en goede producties vinden de dieren altijd goed hun weg naar nieuwe eigenaren. Door de sobere huisvesting en het regelmatig overladen van het vee passen de dieren zich na transport op nieuwe bedrijven altijd gemakkelijk aan, wat stress en productieverlies voorkomt.

Pronk heeft ook een doorlopend aanbod van hoogwaardige HF fokstieren met goede afstammingen en hoge gezondheidsstatussen. Veel melkveehouders hebben inmiddels al een stier van Pronk in hun veestapel gehad.

Foto van grazend rundNaast de verkoop van melk- en fokvee heeft Pronk Veehouderij ook altijd een ruimaanbod van afgemeste melkkoeien en gemeste stieren in meerdere classificaties. Deze dieren vinden door handelaren of eigen aanbreng op veemarkten hun weg naar het slachthuis.

Wanneer u interesse heeft in melkvee van de firma Pronk kunt u altijd contact opnemen. Zie verderop op deze site voor contactgegevens.